ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbaţi au fost reținuți de CNA după ce au pretins de la un antreprenor taxe de protecție

11:41 | 21.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Doi bărbaţi din capitală au fost reţinuţi de ofițerii CNA după ce au pretins de la un agent economic câte 10 mii de lei lunar pentru a-l proteja de eventuale controale din partea unor instituţii ale statului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, agentul economic, care în prezent administrează o cantină de pe strada Uzinelor, s-a plâns la CNA că un fost angajat al unei baze situate pe aceeaşi stradă, i-ar fi propus protecţie în faţa unor verificări inopinate ale mai multor instituţii de stat. Acesta ar fi susţinut că poate influenţa persoane publice din cadrul Poliţiei, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi altor organe de control să nu opereze verificări şi să nu aplice sancţiuni în cazul în care vor depista nereguli în administrarea cantinei. Pentru soluţionarea pretinselor probleme, acesta, împreună cu complicele său, ar fi cerut o taxă lunară de protecţie în sumă de 10 mii de lei.

Pe parcursul a trei luni, sub controlul CNA, agentul economic a transmis bănuiţilor, în tranşe, 27 mii de lei. Pe 20 ianuarie, în momentul transmiterii ultimei sume de 10 mii de lei, au fost reţinuţi ambii bărbaţi, fiind plasaţi pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la șapte ani de puşcărie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!