ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Moldova se va desfășura campania „Fii fermier informat, pentru o viață mai bună la sat!”

11:58 | 21.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. „Fii fermier informat, pentru o viață mai bună la sat!” este genericul unei campanii de informare, ce se va desfășura la finele lunii ianuarie, de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sub egida Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în parteneriat cu companiile de consultanță, instituțiile de învățământ cu profil agricol, Congresul Autorităților Locale şi Biroul Relații cu Diaspora, transmite MOLDPRES.

Scopul campaniei este îmbunătățirea absorbției fondurilor nerambursabile acordate prin Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR), informarea corectă a publicului-țintă prin prezentarea măsurilor de finanțare, a schemelor de plăți directe și a condițiilor, documentelor necesare şi etapelor de accesare a FNDAMR, precum şi a drepturilor şi obligațiilor ce revin beneficiarilor Fondului. De asemenea, se vor prezenta proiecte de succes deja implementate și informații utile care vor crea un climat de încredere celor interesați de accesare a fondurilor de dezvoltare nerambursabile.

Din publicul-țintă al campaniei fac parte fermieri și investitori beneficiari ai măsurilor FNDAMR, autorități publice locale, Asociații de Profil și membrii acestora, reprezentanți ai diasporei,  potențiali beneficiari ai plăților directe per cap de animal dar și instituții de învățământ profesional tehnic cu profil agricol.

Totodată, Campania va asigura diseminarea informațiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile acordate prin FNDAMR la scară națională prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale AIPA.

Pentru informarea corectă și în timp real a tuturor persoanelor interesate, pe pagina de internet a Agenției, www.aipa.gov.md, s-a creat o secțiune ”Campanii de Informare” în care cei interesați pot consulta calendarul sesiunilor la rubrica ”Campania de informare-2021”.

foto: AIPA

img21000389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!