ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de apeduct din orașul Fălești va fi extins

12:41 | 21.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Șantierul din orașul Fălești, unde urmează să fie efectuate lucrări de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, a fost transmis astăzi companiei de construcții ce le va executa, transmite MOLDPRES.

Conform contractului de antrepriză, semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2020, lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate în decurs de zece luni. Valoarea acestui contract se cifrează la 35,49 milioane de lei, din care 3,31 milioane reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Fălești.

„Supravegherea tehnică a lucrărilor ce urmează să fie executate va fi asigurată de o companie, cu oferta contractuală în valoare de 230.686,55 de lei. Supravegherea de autor va fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj, conform unui contract, în valoare de 106.470,71 de lei”, indică Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, ADR Nord a organizat la Fălești evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regionale. În urma implementării acestui proiect, a fost construit apeductul magistral Prut-Fălești, cu o lungime de 17,884 km. Astfel, apa din râul Prut a ajuns la stația de tratare din orașul Fălești. Următorul obiectiv este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești. Acest lucru urmează să fie realizat în cadrul noului proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

foto: ADR Nord

img21000392

img21000392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!