ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comuna Țânțăreni va primi 20 mln de lei pentru dreptul de a folosi groapa de gunoi din localitate

14:13 | 21.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi Acordul adițional semnat între Primăria municipiul Chișinău și comuna Tânțăreni prin care municipalitatea se obligă să facă mai multe investiții în localitate în schimbul dreptului de a depozita deșeurile solide la groapa de gunoi din localitate. Costurile totale ale acestor investiții se ridică la 20 de milioane de lei, 10 milioane fiind transferați direct pe conturile Primăriei Țânțăreni, transmite MOLDPRES.  

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, care a negociat cu aleșii locali din Țânțăreni, municipalitatea Chișinău și-a asumat de îndeplinit 15 acțiuni, printre care se numără consolidarea barajului gropii de gunoi, întreținerea digului, lucrări de asfaltare a străzilor din localitate, amenajarea și dotarea stadionului din localitate ș.a.

”Este pentru prima oară când municipalitatea Chișinău își execută obligațiile asumate. Din 2017 până în 2020, nici o promisiune luată de către administrația capitalei nu a fost executată”, a declarat viceprimarul.

În municipiul Chișinău se colectează zilnic 600 de tone de deșeuri menajere solide.

foto: chisinau.md 

img21000395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!