ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova împlinește 30 de ani

15:34 | 21.01.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova /CNOS/ se pregătește de sărbătorirea a 30 de ani de la fondare, transmite MOLDRES.

Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a anunțat că astăzi Comitetul Național Olimpic sărbătorește în această lună 30 de ani de la înființare. Cu această ocazie, oficialul a declarat că prin performanțele lor, sportivii moldoveni au scris istorie. „Sportivii noștri au definitivat identitatea națională prin sport și au demonstrat că suntem capabili să ne impunem pe arena sportivă internațională”, a declarat Juravschi.

În aceleași timp, un mesaj de felicitare pentru olimpicii moldoveni a avut președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach. El a menționat că sportivii moldoveni promovează spirtul olimpic. „Deși Moldova este o țară mică din punct de vedere geografic, ea a demonstrat în nenumărate rânduri o pasiune aparte pentru sport. Sportivii moldoveni sunt cele mai elocvente exemple în acest sens, devenind campioni în inimile compatrioților săi, aducând multă mândrie și clipe de bucurie țării, astfel inspirând următoarele generații să creadă în visele lor și în viitor”, a subliniat Thomas Bach.

Comitetul Național Olimpic a fost fondat la 29 ianuarie 1991, organizația a devenit membră a Comitetului Internațional Olimpic în 1993. Primul președinte al Comitetului Olimpic a fost Efim Josanu.

foto simbol

img21000399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!