ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:17 | 21.01.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Ivan Gheorghiu a avut o ședință de lucru cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" Svetlana Bivol

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Activitatea colectivelor artistice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", organizarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", ediția 2021, stadiul lucrărilor de expertizare tehnică a edificiului Filarmonicii Naționale – acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 21 ianuarie, de către secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu, în cadrul unei ședințe de lucru cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" Svetlana Bivol și reprezentanții Direcției Arte și Industrii Creative.

Directorul Filarmonicii Naționale Svetlana Bivol a menționat că în prezent, toate colectivele artistice ale Filarmonicii, activează și sunt antrenate în repetiții în spațiile închiriate și așteaptă cu nerăbdare să își poată relua activitatea pe scenă.

Referitor la stadiul lucrărilor de expertizare tehnică a edificiului Filarmonicii Naționale managerul instituției a menționat că grupul de lucru pentru examinarea stării tehnice a clădirii urmează să definitiveze raportul de expertiză.

În context, secretarul de stat Ivan Gheorghiu a vorbit despre necesitatea conjugării eforturilor comune în vederea continuării procedurilor de reabilitare a edificiului Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" distrus în urma incendiului devastator din toamna anului 2020. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să monitorizeze și să acorde asistența necesară în  procesul de reabilitare a edificiului.", a subliniat oficialul.

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat organizarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", ediția 2021, în strictă conformitate cu recomandările privind măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!