ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China promovează comerțul liber și tariful zero la servicii și investiții

09:21 | 22.01.2021 Categorie: Externe

Beijing, 22 ian. /MOLDPRES/. China promovează cu multă insistență liberalizarea comerțului și aplicarea cât mai redusă, sau chiar la nivelul zero a taxelor la servicii și investiții. În acest context, China  este dispusă să semneze acordul de comerț liber cu mai mulți parteneri comerciali și ia în considerare aderarea la Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Eforturile Chinei s-au soldat în anul 2020  cu semnarea, împreună cu 15 state, a Parteneriatului  Economic Complex Regional (RCEP), iar la sfârșitul anului au fost încheiate cu succes negocierile pentru acordul de investiții China-UE. China are un plan de perspectivă  pentru extinderea acordurilor de comerț liber, pentru a conecta în mod eficient resursele de pe piețele interne și internaționale și a accelera construirea unui nou model de dezvoltare care să prevadă  extinderea nu numai a sferei, dar și a conținutul acordului de comerț liber al Chinei.

În domeniul comerțului cu bunuri, China va crește și mai mult raportul tarifar zero, iar în domeniul serviciilor și investițiilor, va relaxa accesul pe piață.

Republica Populară Chineză este unica țară care, în pofida pandemiei,  a înregistrat o creștere a Produsului Intern Brut în anul 2020.

foto: chinanews.net.au

img21000414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!