ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender a avut loc o ședință extraordinară a Comisiei Unificate de Control

12:50 | 22.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. La întrunirea săptămânală a Comisiei Unificate de Control din 21 ianuarie 2021, delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind problemele stringente din Zona de Securitate și a propus pe agenda ședinței subiecte importante vizând prezența ilegală a posturilor „grănicerești” și abuzurile structurilor de forță din stânga Nistrului care încalcă drepturile fundamentale ale omului, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Câteva ore de discuții intense și sprijinirea acestei poziții de către reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Comisie nu au înfruntat îndârjirea exponenților Tiraspolului. Aceștia de mai mult timp se opun includerii pe ordinea de zi a problemelor care tensionează continuu situația în Zona de Securitate și pe care ei le consideră cu trufie că nu ar ține de competența Comisiei Unificate de Control.

În lipsă de consens, ordinea de zi nu a fost aprobată, iar din acest motiv ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control nu a fost deschisă.

Pentru a nu periclita totalmente activitatea Comisiei, părțile s-au înțeles să desfășoare o ședință extraordinară, cu doar două subiecte pe agendă.

Astfel, au fost confirmați în componența Comisiei Unificate de Control noul reprezentant al Ucrainei – atașatul pe probleme de apărare al Ucrainei colonel Alexei Braghineț și alți doi experți în cadrul Delegației Republicii Moldova. De asemenea, s-a luat act de raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 23-29 decembrie 2020.

foto simbol

img21000424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!