ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți de la Chișinău au coordonat acțiunile anti-COVID cu autoritățile sanitare din regiunea transnistreană

17:46 | 22.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Experți în domeniul ocrotirii sănătății de la Chișinău au discutat astăzi aspecte despre asigurarea cu vaccin anti-COVID cu reprezentanții sistemului de sănătate din regiunea transnistreană, transmite MOLDPRES.

Secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc a prezentat măsurile întreprinse privind asigurarea țării cu vaccinul anti-COVID-19 pe platforma COVAX, prevederile Planului național de imunizare anti-COVID-19, etapele de vaccinare, condițiile de transmitere și de păstrare a vaccinului, evidența reacțiilor la aplicarea preparatului și alte aspecte tehnice, menționând că imediat ce vaccinul va intra în țară, va fi repartizat și regiunii din stânga Nistrului. În context, aceasta a solicitat ca să fie întreprinse toate etapele de pregătire pentru imunizarea populației.

Reprezentanții regiunii din stânga Nistrului au menționat că sunt deschiși pentru coordonarea procesului de pregătire pentru imunizarea populației, subliniind importanța desfășurării instruirilor suplimentare pentru lucrătorii medicali din regiune și schimbul de informații relevante la subiectul dat.

foto: Biroul de reintegrare

img21000440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!