ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Statului major spaniol și-a dat demisia după ce s-a vaccinat anticovid peste rând

17:08 | 24.01.2021 Categorie: Externe

Madrid, 24 ian. /MOLDPRES/. Un exemplu de democrație pură a oferit recent Spania. Șeful Statului major spaniol, generalul Miguel Villarroya i-a trimis ministrului spaniol al Apărării, Margarita Robles, cererea sa de demisie susținând că nu vrea să afecteze imaginea forțelor armate ale Regatului iberic.  Demisia a avut loc după ce presa a anunțat că generalul s-a vaccinat anticovid peste rând. Mass-media din toată lumea elogiază acest gest și îl aduce drept exemplu de democrație adevărată, relatează MOLDPRES cu referire la B1.

Villarroya, în vârstă de 63 de ani, și-a cerut scuze și  cere eliberarea sa din funcția de șef al Statului Major al Apărării, „cu conștiința curată” și pentru a nu afecta imaginea Forțelor Armate.

În Spania, Planul de vaccinare anticovid prevede că dintre angajații din domeniul apărării, prioritate are personalul militar din sănătate, apoi trupele care trebuie să participe la  misiuni internaționale și abia după persoanele din armată care ocupă poziții critice.

Spania este una dintre țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 2,6 milioane de cazuri de contaminare de la începutul crizei sanitare. În Regatul iberic, bilanțul deceselor asociate COVID-19 a depășit 55.000.

foto: military.wikia.org

img21000455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!