ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău, rata morbidității în urma COVID-19 este în scădere

09:22 | 25.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău au scăzut cazurile de deces în urma COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, că deși incidența de COVID-19 se menține ridicată, a scăzut numărul deceselor în urma acestei boli.

Potrivit oficialului, la data de 21 ianuarie, în instituțiile municipale de sănătate erau internați 671 de bolnavi de coronavirus, alte 366 de locuri de tratament fiind disponibile. În același timp, Bucearschi a anunțat că 1807 locuitori ai municipiului Chișinău au forme ușoare de coronavirus și se tratează la domiciliu, sub monitorizarea medicilor.   

Conform datelor statistice, de la începutul pandemiei de coronavirus, în Republica Moldova au fost înregistrate 156 202 cazuri de COVID-19. 65 755 de cazuri au fost depistate pe teritoriul municipiului Chișinău, dintre acestea 53 704 au fost tratate.

Tatiana Bucearschi a anunțat că pe teritoriul municipiului Chișinău rămâne actuală starea de urgență în sănătate și cod roșu de sănătate. 

img21000461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!