ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul capitalei anunță că va face cunoscut publicului contribuțiile fiecărui angajat al municipalității

11:59 | 25.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Membrii consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale primesc un salariu mai mare decât al conducerii administrației publice locale din capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a dezvăluit salariile pe care le ridică conducerea administrației publice locale. Astfel, primarul are un salariu de 18 mii de lei, viceprimarii 16 mii. În același timp, salariul unui membru al consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale este de 26 de mii de lei.

La începutul ședinței de astăzi a serviciilor municipalității, primarul Ion Ceban a declarat că va face cunoscut publicului contribuțiile fiecărui angajat al municipalității. „Funcția de primar oferă un salariu de 18 mii de lei, un viceprimar 16 mii de lei. Consilierii municipali, primesc pentru fiecare ședință a Consiliului Municipal suma de 3300 de lei”, a spus Ceban.

Oficialul a specificat că în anul 2020, pentru desfășurarea a 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat suma de 4 milioane 300 lei. „În cazul unor consilieri, care sunt membri în diverse consilii de administrație a întreprinderilor municipale, aceștia primesc un salariu de circa 26 de mii de lei”, a adăugat Ceban.

foto: sputnik.md

img21000470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!