ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Cehiei în R. Moldova a fost desemnat Cetățean de onoare al UTA Gagauz-Yeri

12:19 | 25.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Zdeněk Krejcí, a fost decorat cu medalia „Cetățean de onoare al UTA Gagauz-Yeri”. Distincția i-a fost înmânată la finele săptămânii trecute, în cadrul vizitei diplomatului în regiune, transmite MOLDPRES.

Guvernatorul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, i-a mulțumit ambasadorului ceh la Chişinău pentru realizarea mai multor proiecte importante pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri.

Bașcanul a estimat că anume contribuția lui Zdeněk Krejcí a fost forța motrice pentru implementarea mai multor programe de proporţii în domeniul ecologic, conform gagauzinfo.md.

Partenerii din Cehia au alocat peste 25 de milioane de euro pentru izolarea gropilor de deșeuri la poligonul de pesticide din satul Cișmichioi, raionul Vulcănești, şi au contribuit la alocarea investițiilor de 500 mii de euro pentru securizarea şi diminuarea riscurilor contaminării la stația similară din centrul raional.

foto: gagauzinfo.md

img21000473

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!