ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat campania de informare cu privire la participarea în circulația rutieră internațională a autovehiculelor din regiunea transnistreană

13:02 | 25.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de astăzi, instituțiile de profil demarează campania de informare a locuitorilor din regiunea transnistreană ce traversează cu mijloacele de transport punctele de trecere ale frontierei de stat a Republicii Moldova referitor la categoriile de plăci și de acte însoțitoare ce urmează a fi obținute/deținute în vederea participării în traficul rutier internațional, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Această măsură vine să faciliteze realizarea măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului și să eficientizeze activitatea punctelor de înmatriculare a autovehiculelor din or. Tiraspol și din or. Râbnița în vederea sporirii dinamicii de înmatriculare cu plăci și cu certificate de model neutru, dar și a conformării la exigențele cadrului normativ național.

Scopul campaniei informaționale vizate constă în colectarea și analiza datelor statistice de pe teren, notificarea conducătorilor auto din regiune despre rigorile legislației în vigoare și cerințele tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte, cu ulterioara aprobare a unei decizii instituționale consolidate în acest sens.

Informații detaliate ce țin de procedurile și documentele necesare pentru a fi prezentate la traversarea cu mijloacele de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova se vor furniza de către subdiviziunile teritoriale ale ASP și IGPF.

foto: gov.md

img21000480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!