ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 1 februarie expiră termenul de depunere a cererii de acordare a subvenției pentru dobânzile la anumite credite

14:11 | 25.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Pe data de 1 februarie 2021 expiră termenul de depunere a Cererii de acordare a subvenției pentru dobânzile la creditele bancare şi/sau nebancare, contractate în perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), data depunerii cererii se consideră data înregistrării acesteia la Direcţia generală de administrare fiscală de la locul de deservire sau la Direcţia generală administrare contribuabili mari a Serviciului Fiscal de Stat, după caz. „Cererile prezentate după data menționată nu se examinează şi subvenționarea în temeiul acestora nu se efectuează, indiferent de motivul neprezentării Cererii în termenii stabiliți”, indică SFS.

Potrivit Regulamentului privind modul de subvenționare a dobânzilor la creditele bancare şi/sau nebancare, contractate în perioada 1 mai 2020 - 31 decembrie 2020, Cererea de acordare a subvenției pentru dobânzile la creditele nominalizate se depune până la sfârșitul lunii următoare celei în care programul se finalizează.

Totodată, conform Codului Civil, dacă ultima zi a termenului este o zi de duminică, de sâmbătă sau o zi care, în conformitate cu legea, la locul executării obligației este zi de odihnă, termenul expiră în următoarea zi lucrătoare.

foto: sfs.md 

img21000483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!