ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de construcție a drumului național Porumbrei-Cimișlia au fost conservate

18:10 | 25.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție a 19 km, parte a drumului național M3 Porumbrei-Cimișlia, aflate în proces de execuție, au fost conservate parțial pentru perioada rece cu reluarea acestora în primăvara anului 2021. Pentru moment, se desfășoară doar lucrări de construcție a terasamentului, podurilor și podețelor, acestea fiind posibile în condițiile meteorologice curente, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat de Drumuri (ASD).

Potrivit instituției, construcția tronsonului ce traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia arată un progres de executare a lucrărilor de peste 41%. Lucrările de construcție a noului drum cu două benzi de circulație se vor încheia la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022.

"Reabilitarea sectorului de drum național este realizată din împrumutul de circa 30 milioane de euro, acordat din mijloacele Băncii Europene de Investiții", indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor monitorizează cu regularitate starea șantierelor de lucru și conlucrează cu antreprenorii, astfel încât orice dificultate survenită să fie înlăturată operativ, iar executarea lucrărilor de construcție a drumurilor naționale să se desfășoare calitativ, în termenii contractual stabiliți.

foto: ASD

img21000492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!