ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La forumul de la Davos, Angela Merkel l-a criticat pe Trump și l-a lăudat pe Macron

08:37 | 26.01.2021 Categorie: Externe

Berlin, 26 ian. /MOLDPRES/. Cancelarul german Angela Merkel, într-un discurs susținut pe 25 ianuarie la forumul de la Davos, a insistat asupra necesității ca Uniunea Europeană să se integreze mai mult şi să-şi dezvolte o politică externă comună mai unită şi mai puternică. Cancelarul german a criticat ''egoismele naţionale'' şi ''populismul'', cu aluzii la Donald Trump şi aprecieri la adresa lui Emmanuel Macron, informează MOLDPRES.

Angela Merkel a fost întotdeauna un adversar înverșunat al politicii izolaționiste a lui Donald Trump și, în acest contest, a menționat că ''protecționismul nu este răspunsul potrivit'' în faţa nemulțumirilor provocate de globalizare şi că statele care se plâng că pierd din cauza acestei globalizări ar trebui să caute soluții tot în mecanismele multilaterale, nicidecum în politici naţionale sau unilaterale.

Angela Merkel a avut doar cuvinte de laudă la adresa președintelui francez, Emmanuel Macron, care dă un ''impuls suplimentar'' proiectului european, despre care a apreciat că va putea avansa odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, deşi a descris Brexitul drept o decizie ''regretabilă''.

foto: dw.com

img21000494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!