ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au depistat mai multe neconcordanțe în implementarea unui proiect din nordul țării

10:39 | 26.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Un grup de specialiști ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a depistat unele neconcordanțe după ce a monitorizat ieri procesul de execuție a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Potrivit instituției, pentru contractele de antrepriză au fost depistate un șir de neconcordanțe și omiteri majore în documentația tehnică a proiectului. „Acest fapt poate tergiversa considerabil procesul de realizare a lucrărilor de construcție-montaj și, inevitabil, poate duce la sporirea costurilor financiare”, indică ADR Nord.

Sediul viitorului Centru, cu o suprafață de 6054 de metri pătrați, se află pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Implementarea propriu-zisă a proiectului a început în iulie 2020, odată cu încheierea contractului de antrepriză pentru Etapa I de executare a lucrărilor de construcție-montaj. În  octombrie 2020, a fost semnat contractul de antrepriză pentru Etapa a II-a de construcții.

Valoarea totală estimativă a proiectului se cifrează la 37,54 milioane de lei, din care 28,50 milioane de lei –din sursele FNDR.

Parteneri strategici de dezvoltare în cadrul proiectului sunt Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Suedia și UK aid, finanțatori ai Proiectului de Competitivitate din Moldova, care va susține implementarea proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”. Contribuția Proiectului de Competitivitate din Moldova ține de dotare cu mobilier și echipamente a spațiilor renovate ale viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord.

foto: ADR Nord

img21000505

img21000505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!