ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O femeie din Fălești a fost adusă cu elicopterul SMURD la Chișinău după ce a suferit arsuri grave

11:49 | 26.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. O femeie din Fălești a fost adusă cu elicopterul SMURD Iași la Chișinău după ce a suferit arsuri de gradul I și II pe 50% din suprafața corpului, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, în dimineața zilei de astăzi, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o misiune de transportare urgentă a unei femei din raionul Fălești spre municipiul Chișinău. Pacienta, în vârstă de 64 de ani, a fost preluată de medicii și paramedicii români de la spitalul raional Fălești și transportată în siguranță în capitală. Pe parcursul drumului, femeia a fost monitorizată de echipa medicală SMURD Iași.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo la ora 10:55 fiind așteptat de Serviciul Republican Aviasan, care a preluat pacienta la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru următoarele investigații și tratament.

Conform statisticilor IGSU, aceasta este a doua intervenția aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2021.

foto: IGSU

img21000510

img21000510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!