ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Legislativul va declara vacant un mandat de deputat

11:54 | 26.01.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a va declara vacant un mandat de deputat, comunică MOLDPRES.

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra proiectului de Hotărâre privind demisia unui deputat în Parlament și îl va propune spre dezbateri în plenul Legislativului.

Vacanța mandatului intervine ca urmare a cererii de demisie depuse de deputatul Vladimir Golovatiuc, ales din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Vladimir Golovatiuc a renunțat la mandatul de deputat pentru a prelua funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acesta a fost deputat din partea PSRM începând cu anul 2014. Până în decembrie 2020, el a ocupat funcția de președinte al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanțe.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!