ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit în noua componență

12:47 | 26.01.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Securitate /CSS/ s-a întrunit astăzi în noua componență. Ședința a fost prezidată de președintele R. Moldova, Maia Sandu, care a îndemnat conducătorii instituțiilor de drept să i-a atitudine și să lucreze pentru finalizarea dosarelor de corupție și spălare de bani, comunică MOLDPRES.

În discursul său, șeful statului a menționat că are anumite “rezerve în privința conducătorilor unor instituții de stat, membri ai acestui Consiliu și a spus că își rezervă dreptul de a nu-i invita la unele ședințe”.

„Am careva dubii pe marginea integrității unor membri CSS și îmi asum să nu-i invit la anumite discuții când consider că este conflict de interes. CSS va fi platforma unde se vor discuta riscurile interne și externe ale țării. Aici, la CSS fiecare instituție va vorbi de acțiuni sau inacțiunile sale și va veni să răspundă pentru asta. Avem faima celei mai corupte țări din regiune. Nicăieri nu s-a furat 12% din PIB. Nicăieri nu s-au făcut spălări de bani mai mari de câteva ori decât PIB-ul. Sunt mirată că unii conducători nu fac legătura între instituțiile pe care le conduc și dramele oamenilor. Nu am văzut niciun dosar de corupție mare dus la finalitate”, a opinat Sandu.

Ea a specificat că din cauza corupției, mii de copii trăiesc fără a avea părinții alături, iar peste un milion de moldoveni au fost nevoiți să plece la muncă peste hotare. Sandu a îndemnat funcționarii, care din varii motive nu își îndeplinesc eficient munca, să plece și să lase locurile altora. „Sistemul care a permis perpetuarea corupției ani de zile nu va mai ține. Oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei”, a conchis Sandu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!