ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu reprezentantul OSCE, Thomas Mayr-Harting

14:10 | 26.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi, cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul discuțiilor, părțile au abordat un spectru larg de subiecte care se regăsesc pe agenda anului curenta procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Printre prioritățile - cheie se numără: asigurarea asistenței pentru protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și restabilirea liberei circulații în și dinspre regiunea transnistreană; menținerea unei dinamici pozitive în platformele de negocieri; crearea premiselor propice pentru convocarea unei noi runde oficiale a formatului ,,5+2"; implementarea înțelegerilor din așa-numitul pachet „Berlin plus" și soluționarea celor mai urgente probleme în interesul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului ș.a.

De asemenea, a fost discutată și necesitatea de a elimina toate barierele introduse în regiunea transnistreană în contextul pandemiei.

Șeful interimar al Executivului a menționat că Guvernul Republicii Moldova pledează pentru menținerea unui dialog dinamic și constructiv, îndreptat în favoarea intereselor populației. Aureliu Ciocoi a subliniat că instituția mizează pe suportul Președinției în exercițiu OSCE în vederea soluționării cu eforturi comune a problemelor ce afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În 2021, președinția OSCE este deținută de către Suedia.

foto: Guvern

img21000519

img21000519

img21000519

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!