ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un concert online dedicat lui W. A. Mozart va avea loc la Chișinău

15:31 | 26.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Un concert fără public, dedicat compozitorului german și austriac, Wolfgang Amadeus Mozart, va avea loc miercuri, 27 ianuarie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Larisa Zubcu a afirmat că în cadrul concertului vor evolua Orchestra Națională de Cameră, dirijor – Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, solista Alexandra Târșu, vioară (R. Moldova - Austria), soliști vocali Anastasia Cușnir, soprană, Lilia Istratii, mezzo-soprană, Victor Novițchi, tenor, Roman Ialcic, bas-bariton.

”Tradițional, la sfârșitul lui ianuarie, de Ziua lui Mozart, Sala cu Orgă din Chișinău aduce un omagiu geniului austriac și german. “De Ziua lui Mozart” este unul din cele mai vechi și mai consacrate proiecte ale Sălii cu Orgă, inițiat în 2002. Pentru prima dată în cei aproape 20 de ani de existență, concertul se va desfășura doar online, fără public în sală. Așteptăm ca Comisia Națională pentru Sănătate Publică să ne permită organizarea concertelor cu spectatori, așa cum s-a procedat în cazul instituțiilor teatrale”, a mai spus Larisa Zubcu.

În program: Simfonia nr. 39 în Mi-bemol major, KV 543, Concertul nr.5 în La major pentru vioară și orchestră, KV 219, Misa nr.11 în Do major și  KV 258 ”Spaur” - în premieră la Chișinău.

foto: Sala cu Orgă

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!