ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii cer șoferilor să evite călătoriile mai puţin necesare pentru a nu împiedica deszăpezirea traseelor

10:07 | 27.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor  (ASD) atenționează conducătorii auto să se abțină de la deplasări, dacă acestea nu sunt strict necesare, pentru a permite desfășurarea cursivă a lucrărilor de deszăpezire în perioada 27-28 ianuarie, odată cu emiterea de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat a Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate în centrul și sudul țării și Codului Galben în nordul țării, transmite MOLDPRES.

În următoarele zile, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare și lapoviță, pe drumuri se va forma ghețuș, izolat va viscoli și troieni cu intensificarea vântului din nord până la 15 – 20 metri pe secundă. Potrivit ASD, în aceste condiții, pe drumurile publice naționale se vor efectua lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire.

„Pentru desfășurarea acestor lucrări, Administrația de Stat a Drumurilor dispune de 100 de autogredere, 124 de tractoare cu pneuri cu lame, 32 de buldozere cu șenile, 18 freze de zăpadă, 134 de distribuitoare auto, 63 de încărcătoare și 40 de excavatoare”, conform instituției.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să se informeze despre condițiile meteorologice și starea părții carosabile a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare perioadei de iarnă și adaptarea permanentă a vitezei la condiţiile de circulație.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

foto: ASD

img21000545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!