ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un judecător al Curții Constituționale a decedat

14:11 | 27.01.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei a decedat astăzi la vârsta de 52 de ani, comunică MOLDPRES.

Magistratul se afla de mai mult timp în concediu medical. Acesta a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iunie 2019.

Eduard Ababei a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova (1993), a fost doctor în drept la USM, avocat și membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova (2016-2019), membru al Comisiei privind licențierea activității de notar de pe lângă Ministerul Justiției (2019); formator la Institutul Național al Justiției din Republica Moldova (2015–prezent).

foto: constcourt.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!