ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gordienco va reprezenta R. Moldova la „Eurovision Song Contest-2021”:

17:17 | 27.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Cântăreața Natalia Gordienco va reprezenta R. Moldova la Eurovision Song Contest-2021, care se va desfășura anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, informează MOLDPRES.

Membrii Comitetului de organizare a Concursului European de Cântec (etapa naţională) s-au reunit  ieri seară pentru a discuta despre condițiile în care Republica Moldova își va putea delega participantul la „Eurovision-2021”, în condiții de pandemie și restricții ce limitează capacitatea de organizare a unor show-uri tradiţionale.

Potrivit organizatorilor, desfășurarea unei selecții Naționale în varianta clasică practicată de IP Compania „Teleradio Moldova” pe parcursul ultimilor ani este imposibilă, deoarece nu va putea fi asigurată respectarea regulilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Membrii Comitetului de organizare au remarcat faptul că doar personalul de creație și cel tehnic, minim necesar pentru organizarea spectacolului de preselecție, depășește limita impusă de 50 de persoane. Totodată, nici distanțarea socială nu poate fi asigurată în ambianța restrânsă a unui studio televizat.

”Având în vedere faptul că artistul selectat la ediția din 2020 nu a avut posibilitatea să participe din cauza forței majore, Comitetul de organizare a decis ca Nataliei Gordienco să i se ofere șansa de a reprezenta Republica Moldova la ediția din 2021. Conform rigorilor anunțate de Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune (UERT-EBU), interpreta va prezenta o nouă piesă şi conceptul scenic în termen de până la 8 martie 2021”, se menționează în comunicatul de presă remis de TRM.

Din cauza situației pandemice generate de coronavirus, UERT și organizatorul local din Regatul Țărilor de Jos, căruia i s-a oferit dreptul de organiza ediția 2021 în virtutea circumstanțelor din 2020, au instituit un şir de măsuri pentru ca „Eurovision Son Contest-2021” să fie organizat cu certitudine. Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune şi organizatorul local din Țările de Jos urmează să decidă până la începutul lunii februarie scenariul de organizare a concursului „Eurovision Son Contest – 2021”.

Cea de-a 65-a ediție a Concursului European de Cântec se va desfășura anul acesta în Rotterdam, Regatul Țărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei țări Duncan Laurence a câștigat concursul din anul 2019 cu piesa „Arcade”. Concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

img21000574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!