ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 februarie, în grădinițele din municipiul Chișinău va fi același meniu alimentar

19:41 | 29.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Centrul de Sănătate Publică și Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei Chișinău au aprobat astăzi meniul-model pentru alimentația copiilor din grădinițele din oraș, transmite MOLDPRES.

Meniul-model unic va fi implementat de toate instituțiile de educație timpurie începând din data de 1 februarie 2021, cu prima săptămână - prima zi din meniul-model unic. „Dacă este zi de luni și în meniul-model este indicat „bucate din pește", atunci, grădinițele, obligatoriu trebuie să dea copiilor acest produs. La al doilea dejun trebuie să fie servite fructe proaspete. Astfel, DGETS își propune ca părinții să cunoască aceste detalii despre alimentația copiilor lor și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe", a menționat șeful adjunct al DGETS, Andrei Pavaloi.

Meniul-model este întocmit pentru zece zile, după care se repetă, începând cu ziua întâi. Grădinițele trebuie să asigure zilnic pe masa copiilor fructe și legume proaspete, pâinea trebuie să fie din făină integrală, iar cantitatea zilnică de paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.

În acest sens, micul dejun al copiilor va fi alcătuit în mare parte din terciuri (din mei, orez, ovăz, griș, grâu sau hrișcă). De asemenea, va fi ceai și pâine cu unt. La al doilea dejun, în mod obligatoriu, trebuie să fie servite fructe proaspete. Pentru masa de prânz și cină, în meniurile-model se regăsesc diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește și legume. Meniurile vor fi la fel în toate grădinițele din sectoarele orașului.

foto: suntmamica.ro

img21000662

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!