ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incidența de COVID-19 în Chișinău este în scădere

10:08 | 01.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău se înregistrează scăderea incidenței de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a capitalei, Tatiana Bucearschi, a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale de astăzi că incidența îmbolnăvirilor de coronavirus a scăzut, de la 1863 la 325 de îmbolnăviri la o sută mii de locuitori, dar că rămâne ridicată. „Atât timp cât incidența îmbolnăvirilor rămâne peste o sută, Codul Roșu de sănătate pe teritoriul municipiului Chișinău va fi menținut”, a spus Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că în secțiile de Terapie Intensivă există 59 de paturi libere, dar că a crescut numărul cazurilor grave și foarte grave. “În instituțiile sanitare din municipiul Chișinău sunt internați 726 de bolnavi de coronavirus. Dintre aceștia, 45 de pacienți se află în stare foarte gravă, 242 sunt în stare gravă, 414 se află în stare medie, iar 25 de pacienți prezintă forme ușoare de COVID-19 ”, a precizat Bucearschi.

De asemenea, aceasta a mai declarat că autoritățile sanitare ale municipiului Chișinău nu sunt răspunzătoare pentru asigurarea cu vaccin anti-covid a locuitorilor din oraș, acest lucru fiind responsabilitatea autorităților centrale. “Autoritățile sanitare municipale sunt răspunzătoare pentru asigurarea infrastructurii lanțului logic necesar procesului de vaccinare, pregătirea locurilor de vaccinare și a cadrelor medicale pentru efectuarea acestui proces”, a specificat Bucearschi.

img21000688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!