ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud și-a ales o nouă conducere

11:51 | 01.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud, reuniți în ședință extraordinară la finele săptămânii trecute, au ales o nouă conducere şi au aprobat mai multe decizii pentru evoluția proiectelor de dezvoltare regională în sudul țării, transmite MOLDPRES.

Astfel, cu votul majorității membrilor, CRD Sud l-a ales în funcția de președinte pe Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni, iar în funcția de vicepreședinte - pe Mihail Olărescu, președintele raionului Cimișlia. Conform Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, președintele și vicepreședintele structurii își exercită mandatul pentru un termen de un an.  

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CRD Sud au luat act de informația prezentată de șeful Secției Managementul Integrat al Proiectelor, Andrei Popușoi, cu privire la rezultatele Apelului pe listă, desfășurat în cadrul Concursului de selectare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională, finanțate din FNDR 2021-2023. Participanții au decis să înainteze Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) propunerea de a extinde, începând din data de 17 februarie 2021, cu cel puțin 45 de zile calendaristice, termenul de depunere a Cererilor Complete de Finanțare.

O altă hotărâre, adoptată în cadrul ședinței extraordinare a CRD Sud, a fost cea cu privire la înaintarea către CNCDR a propunerii de a include, suplimentar, în planul de finanțare pentru anul 2021, a proiectului "Reabilitarea infrastructurii drumului în satul  Antonești (Ştefan Vodă) - oportunități sporite de dezvoltare economică pentru zona de sud a Republicii Moldova".

CRD este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud în vederea elaborării, coordonării şi monitorizării politicii de dezvoltare regională în sudul țării, format din raioanele Basarabeasca, Cantemir, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Leova, Ștefan Vodă, Taraclia.

foto simbol

img21000694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!