ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 1,4 mln de cetățeni urmează să înnoiască pașapoartele în 2021

12:31 | 01.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) atenționează asupra expirării termenului de valabilitate al pașapoartelor în anul 2021 pentru 366.061 cetățeni. Totodată, numărul cetățenilor Republicii Moldova, care anterior au deținut pașaport, însă, conform situației din 1 ianuarie 2021 nu dețin nici un pașaport valabil, constituie 1.024.959 de persoane, transmite MOLDPRES.

În acest sens, în scopul neadmiterii formării cozilor în perioada estivală la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, instituția vine cu o recomandare către cetățeni de a se asigura din timp să obțină pașaportul cetățeanului Republicii Moldova.

Totodată, Agenția Servicii Publice indică că este disponibilă să asigure cetățenii Republicii Moldova cu acte de identitate în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale instituției, conform programului de muncă: de luni până vineri, precum și de luni până sâmbătă - în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Anenii Noi, Orhei, Ungheni, Ialoveni, Rezina, Ștefan Vodă, Florești, Sângerei, Soroca și Serviciul eliberare acte de identitate Varnița.

La dorință, solicitanții pot depune cerere pentru obținerea actelor de identitate în regim de urgență, în 24 de ore, de luni până joi, de la ora 8.00 până la 10.30. În municipiul Chișinău, recepționarea cererilor de urgență se efectuează de la ora 8.00 până la ora 10.30 și în intervalul orelor 11.00 - 15.00, iar vineri, în mun. Chișinău -  8.00-10.30, cu înmânarea documentului a doua zi, începând cu ora 8.00.  

foto simbol 

img21000696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!