ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Platforma DA nu o va vota pe Natalia Gavriliță în funcția de premier

10:39 | 02.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de propunerea președintelui Republicii Moldova de a o înainta pe Natalia Gavriliță, vicepreședintele PAS, la funcția de prim-ministru, precum și de decizia PAS de a nu vota propria candidatură și a decis să nu voteze o "candidatură de prim-ministru într-un exercițiu constituțional mimat", comunică MOLDPRES.

Într-o declarație emisă de formațiune, se spune că singura opțiune pertinentă văzută de Platforma Demnitate și Adevăr este cea prevăzută de Constituția țării. “Cele două tentative de formare a executivului în termen de 45 de zile. În perspectiva alegerilor anticipate, de altfel, susținute de majoritatea populației, această opțiune este și cea mai scurtă și corectă cale spre atingerea acestui deziderat”, se spune în document.

Anterior, deputații PAS au anunțat că nu o vor vota pe Gavriliță, iar deputații socialiști au anunțat că vor participa la ședința Parlamentului unde va fi dezbătută componența și programul de guvernare al candidatului Natalia Gavriliță, desemnat de președintele Republicii Moldova. Decizia de votare sau nevotare va fi luată de Executivul Politic al PSRM după dezbaterile din plenul Parlamentului. Celelalte fracțiuni și grupuri parlamentare nu au anunțat dacă vor vota sau nu pentru candidatul propus la funcția de premier.

foto: platformada.md

img21000728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!