ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Jocurile Olimpice din 2021 vor fi organizate indiferent de evoluția pandemiei

12:08 | 02.02.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Japonia va organiza Jocurile Olimpice în vara acestui an indiferent de evoluția pandemiei de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Autoritățile nipone au anunțat că Jocurile Olimpice vor fi organizate în perioada 23 iulie - 8 august, indiferent de modul în care va arăta situația pandemică. "Vom organiza Jocurile Olimpice, trebuie să luăm în considerare noi modalități de a găzdui olimpiadele", a declarat președintele comitetului Tokyo-2020, Yoshiro Mori.

Oficialul japonez a adăugat că discuțiile ar trebui să se concentreze asupra modului în care se va desfășura competiția și nu dacă aceasta va avea loc sau nu.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial în vara lui 2020, au fost amânate cu un an din cauza crizei sanitare globale generate de pandemia de Covid-19.

O creștere recentă a cazurilor de infectare din Japonia, care a obligat autoritățile să declare starea de urgență în unele zone, inclusiv la Tokyo, au alimentat speculațiile cu privire la desfășurarea Jocurilor în această vară.

foto: romaniatv.net

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!