ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Laboratorul agrochimic al Universității din Comrat va oferi servicii fermierilor din regiune

14:04 | 02.02.2021 Categorie: Regionale

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Laboratorul agrochimic care activează în cadrul Universității de Stat din Comrat va oferi servicii fermierilor din regiune, care vor avea nevoie de analize chimice ale solului, transmite MOLDPRES.

Laboratorul va determina potențialul ecologic al condițiilor solului, pe anumite sectoare de cultivare a diferitelor plante agricole. Astfel, resursele funciare din regiune vor fi folosite mai eficient, indică gagauzinfo.md.

Administrația Universității de la Comrat a avut recent o întâlnire cu reprezentanții unei asociații de profil, în cadrul căreia a fost semnat un Acord de intenții. Ca urmare, laboratorul va face o serie de analize cu privire la conținutul chimic şi biologic al solurilor, nutrienţi şi umiditate.

Serviciile prestate vor permite agricultorilor să folosească rațional îngrășămintele chimice, evitând astfel poluarea mediului înconjurător şi sporind eficacitatea metodelor de creştere a culturilor agricole.

În anul trecut, Laboratorul agrochimic al Universității din Comrat a fost modernizat. În cadrului proiectului „Ag-Lab” al Programului Erasmus+, Facultatea agrară a instituției a beneficiat de echipamentul necesar în sumă de patru sute de mii de lei.

foto: karadeniz-press.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!