ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Florești a fost dat în exploatare un pod peste râul Răut

13:21 | 03.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. A fost dat în exploatare podul peste râul Răut, parte a drumului național G52, care face conexiunea dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești. O comisie de recepție a evaluat astăzi lucrările şi a constatat că acestea au fost executate conform normelor, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit lui Mihail Lupaşcu, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, membru al comisiei de recepție, lucrările sunt executate complet și calitativ, conform cerințelor caietului de sarcini, cerințelor proiectului și a normativelor în vigoare. „Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct a celor peste 6200 de locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane, contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”, a explicat Lupaşcu.

„Podul construit asigură legătura către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială. Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul către mai multe artere locale, inclusiv către obiectivele de menire socială”, a relevat  Veaceslav Potop, director general interimar al ASD.

Podul cu lungimea de circa 57 de metri și lățimea de peste 12 metri se află în perioada de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an să fie remediate din contul antreprenorului.

Pentru reabilitarea podului de lângă satul Ștefănești din raionul Florești a fost valorificată o investiție de circa 13 milioane de lei, mijloace alocate din fondul rutier.

foto: ASD

img21000766

img21000766

img21000766

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!