ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova este marcată Ziua Internațională a Alegerilor

10:05 | 04.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. În R. Moldova este marcată astăzi cea de a 14-a ediție a Zilei Internaționale a Alegerilor. În acest context, Comisia Electorală Centrală a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor prin care le-a mulțumit pentru pragmatismul şi responsabilitatea de care dau dovadă pe parcursul anilor în exercitarea dreptului de vot, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, ediția din acest an a Zilei Internaționale a Alegerilor va fi marcată de CEC și CICDE prin organizarea unor lecții publice în câteva instituții de învățământ din țară, premierea instituțiilor media și a jurnaliștilor, care au reflectat tematica electorală pe parcursul anului 2020 și lansarea unui concurs de text al imnului electoral.

Totodată, CEC îndeamnă cetățenii să participe activ în viața publică a țării, să conștientizeze importanța alegerilor și să-și realizeze votul în mod asumat și responsabil.

Ziua Internațională a Alegerilor este sărbătorită în toată lumea în prima zi de joi din luna februarie. Inițiativa de a institui o Zi internațională a alegerilor a fost lansată la Conferința Globală a Oficialilor Electorali desfășurată în perioada 14 – 17 septembrie 2005, în Ungaria.

foto: cec.md

img21000786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!