ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte localități din raionul Strășeni vor regionaliza serviciul de canalizare

12:28 | 04.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Șapte localități din raionul Strășeni vor participa la un proiect de regionalizare a serviciului de canalizare şi epurare a apelor reziduale, transmite MOLDPRES.

Pentru aceasta, în orașul Strășeni, cu  sprijinul Agenției Cehe pentru Dezvoltare, va fi construită o stație de epurare. Totodată, sunt planificate lucrări de terasament pentru această locație, construcția/extinderea rețelelor interne de canalizare în comunitățile: Strășeni, Roșcani, Sireți, Negrești, Ghelăuză, Recea, Pănășești, precum și a rețelelor externe, de la fiecare localitate spre stația de epurare.

Toate acestea se propun a fi realizate în cadrul proiectului finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, prevăzut în planul pentru anii 2021-2023, prin parteneriatul stabilit între Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Consiliul raional Strășeni și autoritățile localităților menționate.

Nota conceptuală ”Sistem de canalizare, conectarea la stația de pompare / epurare din Strășeni”, depusă în cadrul Apelului pe listă pentru selectarea proiectelor finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, este promovată în cadrul Concursului de propuneri pentru finanțare.

foto: zoover.com

img21000798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!