ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Electorală Centrală a marcat Ziua Internațională a Alegerilor

12:59 | 04.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Mai mulți jurnaliști au primit astăzi diplome și cadouri simbolice din partea Comisiei Electorale Centrale, transmite MOLDPRES.

Administrația electorală a acordat diplome și cadouri simbolice jurnaliștilor care au reflectat în mod echidistant și permanent activitatea CEC. Evenimentul face parte din complexul de activități prin care administrația electorală marchează  Ziua Internațională a Alegerilor.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a spus că datorită relației transparente dintre instituțiile mass media și administrația electorală, cetățenii au fost informați și educați din punct de vedere electoral. “Activitatea electorală desfășurată de CEC pe parcursul anului 2020, un an cu efervescență electorală, dar și unul pandemic, a putut fi reflectată în societate datorită activității jurnaliștilor. Jurnaliștii au fost prezenți și au transmis corect publicului evenimentele electorale. Pandemia de coronavirus nu a afectat activitatea și echidistanța instituțiilor de media”, declarat Cimil.

La rândul său, secretarul administrației electorale centrale, Maxim Lebedinschi, a subliniat că activitatea jurnaliștilor a fost una promptă și corectă. „Am remarcat promptitudinea și corectitudinea știrilor electorale, dar și creșterea nivelului de pregătire a ziariștilor”, a spus Lebedinschi.

IP AIS „MOLDPRES” se numără printre instituțiile media premiate de Comisia Electorală Centrală.  

Ziua internaţională a alegerilor este marcată în fiecare an, în prima zi de joi din luna februarie, la inițiativa Asociației Oficialilor Electorali din Europa, cu scopul de a confirma convingerea în ireversibilitatea proceselor de vot democratice. 

img21000800

img21000800

img21000800

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!