ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Strategia pentru reformarea justiției a fost discutată la Guvern

13:58 | 04.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat astăzi o ședință dedicată Strategiei pentru reformarea Justiției. La întrunire au participat Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, și consilierul prezidențial din domeniul justiției, Olesea Stamate, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Discuțiile au vizat apropiata promulgare, de către instituția prezidențială, a Strategiei pentru Reformarea Justiției, dar și consolidarea cooperării inter-instituționale în vederea asigurării unei activități eficiente în toate domeniile.

Șeful interimar al Guvernului a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiție, trebuie să continue indiferent de schimbările politice care au loc în țara noastră. Aureliu Ciocoi și-a îndemnat colegii să depună efort maxim pentru ca instituțiile statului să funcționeze normal, iar acțiunile necesare - să fie întreprinse fără întârziere.

„Nu avem timp de pierdut pentru a aștepta o zi în care vom avea stabilitate politică. Vă îndemn să nu căutăm scuze, dar să muncim împreună, să ne conectăm eforturile și să vedem ce putem face chiar și în această perioadă complicată. Sunt sigur că putem crea condițiile necesare pentru ca Strategia pentru reformarea justiției să fie implementată cu succes", a menționat Aureliu Ciocoi.

Și ambasadorii prezenți la discuție au subliniat importanța continuării procesului de reformare a justiției, indiferent de circumstanțele politice din societate. Prioritar, au propus axarea pe două puncte cheie: consolidarea cooperării dintre instituții și implementarea prevederilor stipulate în Strategia pentru reformarea justiției, care pot fi puse în practică chiar și în condițiile unui Guvern interimar.

Strategia are ca scop depășirea provocărilor pentru a îmbunătăți sectorul justiției și demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!