ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie parlamentară va analiza situația de la „Calea Ferată a Moldovei”

17:10 | 04.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Deputații au decis astăzi crearea unei Comisii speciale care va analiza situația economico-financiară de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. În termen de 60 de zile, Comisia va prezenta Parlamentului un raport, comunică MOLDPRES.

Comisia va fi constituită din 10 membri și va fi condusă de deputatul Oleg Lipski. Drept temei pentru crearea comisiei a servit situația financiară critică la Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și datoriile pe care instituția le are față de salariați.

Datele arată că la finele anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia 459,4 milioane de lei. Restanțele salariale (parțial, pentru luna octombrie și luna noiembrie a anului 2020) constituiau 35,5 milioane de lei, datoriile pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane de lei, iar la buget – 5,5 milioane de lei. De asemenea, se atestă deficitul de mijloace circulante ca urmare a formării datoriilor debitoare, care la situația din 30 decembrie 2020 constituiau 275,4 milioane de lei.

Deputații au cerut conducerii CFM să nu admită sistarea circulației interurbane pe calea ferată.

foto: moldova.org

img21000815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!