ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raioanele Ocnița, Briceni și Edineț au fost create condiții mai bune pentru studii

09:56 | 05.02.2021 Categorie: Regiuni

Chișinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Investițiile realizate la nivelul raionului Ocnița, Briceni și Edineț pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul și mobilier ne demonstrează faptul că împreună prin efort conjugat și colaborare productivă putem asigura condiții favorabile de studiu elevilor și cadrelor didactice. Declarația a fost făcută ieri de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, în cadrul celei de-a patra platformă de discuții inițiată cu reprezentanții comunității educaționale din țară, la care au participat peste patru sute de  cadre didactice și manageriale din cele trei raioane din nordul ţării, transmite MOLDPRES.

Oficialul a menționat că în raioanele nominalizate au fost depuse eforturi pentru dotarea cu tehnică de calcul și mobilier școlar în scopul asigurării distanței sociale în instituțiile de învățământ. Astfel, Direcția Învățământ Ocnița a procurat 98 de calculatoare, 81 de laptop-uri, 15 tablete, 50 televizoare Smart, 7 imprimante-copiatoare, 4 table interactive, 641 de mese, 822 de scaune, 45 de dulapuri și 23 de cuiere; Direcția Învățământ, Tineret și Sport Briceni a alocat suma de 2 137 800 lei pentru procurarea mobilierului școlar, laptop-urilor, camerelor video pentru exterior, în scopul asigurării unui proces de calitate în anul de studii 2020-2021, iar Direcția Educație Edineț a procurat 74 de laptop-uri și 16 camere web.

În context, șeful MECC a salutat colaborarea eficientă a Autorităților Publice Locale de nivelul I și II cu managerii instituțiilor de învățământ.

Platformele de discuții online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară vor fi organizate periodic, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea  politicilor educaționale, precum și pentru identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ.

foto: MECC

img21000830

img21000830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!