ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

A fost făcută publică lista eventualilor miniștri în Guvernul Nataliei Gavriliţa

16:08 | 05.02.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Natalia Gavriliţa, candidatul la funcția de prim-ministru, desemnat de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut astăzi publică lista eventualilor miniștri, comunică MOLDPRES.

Pe pagina Partidului Aсțiune și Solidaritate se indică că din echipa guvernamentală care urmează să se prezinte în Legislativ pentru a solicita vot de încredere, vor face parte Mihai Popșoi care va fi propus pentru funcția de Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ion Luca pentru Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Anatolie Nosatîi la Ministerul Apărării, Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii, Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Rozalina Albu – Ministerul Finanțelor, Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției.

Anterior, mai multe fracțiuni din Parlament, printre care și PAS, au anunțat că nu vor susține candidatura Nataliei Gavriliţa pentru funcția de premier și optează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!