ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China este deschisă pentru cooperare cu SUA pentru a ajuta lumea

15:42 | 07.02.2021 Categorie: Externe

Beijing, 7 feb. /MOLDPRES/. Purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe chinez, Wang Wenbin, a declarat că sunt inevitabile diferendele între China și Statele Unite ale Americii, la fel ca în relațiile dintre oricare țări, dar cele două țări au interese comune mult mai mari, decât diferende. China și SUA pot realiza împreună multe lucruri importante de care să beneficieze reciproc, dar și lumea în general, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Această reacție a venit ca răspuns  la cele mai recente declarații legate de China ale președintelui Joe Biden. În primul său discurs pe politică externă, de la preluarea mandatului, Biden a numit China „cel mai serios concurent” al Statelor Unite, arătând că este dispus să lucreze cu China, atunci când este în interesul SUA.

Partea chineză  a declarat că China și Statele Unite împărtășesc interese comune largi și asumă responsabilități speciale și importante, în menținerea păcii și stabilității mondiale, în promovarea dezvoltării și prosperității globale.

China se angajează să dezvolte relațiile cu Statele Unite, care să se manifestă prin non-conflict, fără confruntări, respect reciproc și cooperare cu câștiguri comune, va continua să protejeze ferm suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare a Chinei.

Beijingul speră că ambele state vor urma opinia publică a celor două popoare și tendința timpului, vor trata într-un mod obiectiv și rațional relațiile China-SUA, va adopta o politică pozitivă și constructivă de dialog, se vor concentra pe cooperare, pentru a promova dezvoltarea solidă și constantă a relațiilor China-SUA.

foto: nbcnews.com

img21000881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!