ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Austria va produce vaccinul rusesc Sputnic V, dacă va fi aprobat în UE

11:27 | 08.02.2021 Categorie: Externe

Viena, 8 feb. /MOLDPRES/. Austria ia în calcul producția vaccinului rusesc Sputnik V, a declarat cancelarul austriac, Sebastian Kurz. Aceasta se va întâmpla în cazul în care Uniunea Europeană va aproba acest vaccin, însă nu este exclus ca Austria să producă și vaccinul chinezesc, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

„Dacă fabricanții de vaccinuri rusesc şi chinez primesc undă verde în Europa şi acestea pot fi produse aici, Austria va încerca cu siguranță să pună la dispoziție capacitățile sale de producție în companiile naţionale corespunzătoare pentru aceste vaccinuri. Este vorba de a obține un vaccin sigur cât mai repede posibil, indiferent de cine este fabricat”, a spus cancelarul într-un interviu publicat în revista germană Welt am Sonntag.

Sebastian Kurz nu a exclus posibilitatea ca el să se vaccineze cu vaccinul rusesc dacă acesta va fi autorizat în UE.

Și președintele francez, urmat de cancelarul german Angela Merkel, s-au declarat de asemenea deschiși utilizării Sputnik V în UE, un subiect ce iscă polemici, după ce o revistă medicală de prestigiu a publicat rezultate ştiinţifice pozitive asupra eficacității acestuia.

UE a autorizat până acum trei vaccinuri împotriva COVID, cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

foto: sng.fm

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!