ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a anunțat că este gata să se vaccineze anti-COVID, ca exemplu pentru oamenii îngrijorați

15:28 | 08.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe că “este gata să se vaccineze anti–COVID, ca exemplu sau ca dovadă pentru cetățenii care ar putea să fie îngrijorați despre acest vaccin”, însă după părerea ei, preparatul ar trebui utilizat inițial pentru cei mai expuși, comunică MOLDPRES.

„Haideți să vedem, să ajungă vaccinul. Sunt oameni care au nevoie mai mare de vaccin decât mine și aici mă refer, în special, la medicii din prima linie, ei sunt primii care trebuie să aibă acces la vaccin. Să vedem care este volumul primei tranșe de vaccinuri. Sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu sau ca dovadă pentru cetățenii care ar putea să fie îngrijorați despre acest vaccin. Dar trebuie să mergem la oamenii cei mai expuși”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că la începutul anului curent a fost corectată solicitarea către COVAX, așa încât R. Moldova să poată cumpăra vaccin, nu doar să primească donație.

Potrivit autorităților din sănătate, primele loturi de vaccin ar putea ajunge în Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la 30 ianuarie. Anterior, și conducerea României a anunțat că va dona Chișinăului 200 mii doze de vaccin anti- COVID.

img21000909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!