ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Comisiei Europene consideră că țările UE trebuie să doneze vaccinuri Ucrainei

17:35 | 08.02.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 8 feb. /MOLDPRES/. În situația complicată în care se află Ucraina, președintele Comisiei Europene a făcut apel luni la ţările UE „să doneze o parte” din vaccinurile lor împotriva COVID-19, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24. 

„Le-am cerut ţărilor noastre membre să doneze o parte din dozele lor Ucrainei”, a declarat Ursula von der Leyen, în timpul unei intervenții televizate la o conferință privind pandemia, organizată la Kiev.

„UE este alături de Ucraina” pentru că „suntem o familie europeană”, a dat ea asigurări.

Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei, a denunțat recent problemele de acces la vaccin în contextul concurenței cu ţările bogate. El a făcut apel, în special la UE, să-şi ajute vecinii din est să obțină vaccinuri anti-COVID.

De asemenea, Ucraina intenționează să achiziționeze între 1,9 şi 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinovac, dacă eficacitatea acestuia se confirmă. Recent, Kievul a anunțat procurarea a încă 12 milioane de vaccinuri, pe lângă cele pe care le va oferi programul Covax la mijlocul lui februarie.

foto: dw.com

img21000915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!