ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Republica Moldova au fost reluate competițiile sportive

11:18 | 09.02.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării /MECC/ a anunțat reluarea competițiilor sportive de către Federațiile Sportive de Șah, Judo, Atletism, Triatlon, Minifotbal, Taekwon-do și Baschet, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al MECC, competițiile sportive au fost reluate cu respectarea obligatorie a Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire şi control al răspândirii infecției COVID-19 la organizarea şi desfășurarea competițiilor sportive în aer liber şi în spații închise din anexa nr.2 a Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.42 din 13 ianuarie 2021.

Astfel, în perioada 6-7 februarie, Federația de Lupte a organizat „Campionatul Republicii Moldova la lupte libere, rezervat seniorilor”; Federația de Atletism - „Campionatul  Republicii Moldova la atletism în sală și aruncări lungi în aer liber pentru seniori și juniori I”; Federația de Tenis - Turneului Winter Tour, ediția 2021, iar Federația de Volei - Campionatul Republicii Moldova la Volei (Masculin și Feminin), ediția 2021.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va examina și alte cereri de acreditare a Federațiilor Sportive privind organizarea și desfășurarea competițiilor sportive.

foto: MECC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!