ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inițiativa Chinei "O centură, un drum" avansează

11:48 | 09.02.2021 Categorie: Externe

Beijing, 9 feb. /MOLDPRES/. Lucrările din cadrul inițiativei chineze „O centură, un drum” progresează. În ultimii ani, China și țările din Europa Centrală și de Est (ECE) au obținut rezultate însemnate în privința inter-conectivității, informează MOLDPRES.

Construcția căii ferate Ungaria-Serbia, proiect reprezentativ de inter-conectivitate între cele două părți, se derulează în bune condiții. Portul Pireu menține funcționarea normală, înlăturând influențele produse de pandemie. Trenul de marfă China-Europa asigură „linia vieții” transportului de materiale în lupta comună împotriva pandemiei.

Datele Ministerului chinez al Comerțului arată că, în 2020, valoarea contractelor de construcție nou încheiate între China și țările ECE a ajuns la 5,41 miliarde USD, cu 34,6% mai mult comparativ anul precedent.

Șeful Centrului pentru Cooperare Economică Regională de pe lângă Institutul de Cercetare al Ministerului Comerțului, Zhang Jianping, a afirmat că, în cadrul inițiativei „O centură, un drum”, inter-conectivitatea China-țările ECE va avea perspective tot mai largi.

foto: blacknews.ro

img21000937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!