ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski discută direct cu conducerea Pfizer BioNTech

13:18 | 09.02.2021 Categorie: Externe

Kiev, 9 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a discutat cu directorul executiv al companiei farmaceutice Pfizer BioNTech, Albert Burla, detaliile contractului dintre țara sa și producătorul de vaccin. Zelenski a anunţat că sumedenia de formalități a fost îndeplinită, iar vaccinul este necesar de urgență pentru a evita un dezastru provocat de ofensiva noilor tulpini, informează MOLDPRES.

Directorul executiv al companiei farmaceutice a menționat că datorită implicării personale a șefului statului ucrainean, toate procedurile au fost accelerate. Compania Pfizer BioNTech e gata să furnizeze vaccinul spre mijlocul lunii februarie.

Ucraina, și președintele ei, Vladimir Zelenski, sunt foarte activi în campania de asigurare a cetățenilor ucraineni cu vaccinuri de calitate. Pe 15 februarie, Ucraina va primi 117000 de doze de vaccin Pfizer, iar la sfârșitul lui februarie, circa 3,7 milioane de doze de vaccin AstraZeneca prin programul COVAX. Alte 12 milioane de doze au fost procurate prin intermediul companiilor AstraZeneca și Novavax. Recent, la insistența lui Zelenski, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a cerut țărilor UE să ajute în regim de urgență Ucraina cu vaccinuri împotriva Covid.

foto: ukrinform.ru

img21000944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!