ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția „Moldsilva” va ancheta situația de la Întreprinderea pentru Silvicultură Edineț

13:21 | 09.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Conducerea Agenției „Moldsilva” a anunţat astăzi că s-a autosesizat şi a dispus formarea unei comisii care va efectua o anchetă de serviciu privind situația din cadrul Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Edineţ” şi presupusele fapte de tăieri ilicite, transmite MOLDPRES.

„Urmare a informațiilor difuzate în spațiul public, Agenția „Moldsilva” s-a autosesizat şi prin ordinul directorului Dumitru Cojocaru  s-a dispus formarea unei comisii ce va efectua o anchetă de serviciu. Din componența acestui grup de lucru fac parte specialiști din cadrul agenției, care în scopul intensificării controlului intern şi evidențierii calității lucrărilor silvotehnice vor verifica documentația măsurii de parchet, punerea în valoare a masei lemnoase şi respectarea regulilor de eliberare a lemnului pe picior în fondul forestier din gestiunea entității de la Edineţ”, indică un comunicat al instituției.

La finalizarea anchetei de serviciu, toate rezultatele vor fi făcute publice şi tot atunci vor fi anunţate şi alte măsuri ce derivă din concluziile acestor verificări.

Totodată, Agenția „Moldsilva” a reiterat importanța colaborării cu populația, în eventualitatea depistării tăierilor ilicite şi a altor încălcări în fondul forestier şi va asigura controale riguroase la recepționarea petițiilor sau informațiilor ce vizează asemenea fapte.

Anterior, presa a scris despre tăieri ilicite în spațiul forestier public din mai multe localități ale țării, în unele cazuri fiind vorba de defrișări de proporţii. O anchetă de serviciu este desfășurată în prezent şi pe teritoriul Rezervației ştiinţifice „Plaiul Fagului”.

foto: Moldsilva 

img21000946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!