ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China este pregătită de cooperare în domeniul vaccinurilor anti-COVID-19 cu ţările din centrul şi estul Europei

14:23 | 09.02.2021 Categorie: Externe

Beijing, 9 feb. /MOLDPRES/. China a oferit marţi vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor din centrul şi estul Europei, lansând în acelaşi timp un apel la creşterea cooperării şi colaborării, transmite dpa, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

China este pregătită pentru cooperare în domeniul vaccinurilor, a afirmat preşedintele Xi Jinping cu prilejul unui summit online cu 17 ţări din Europa Centrală şi de Est, potrivit agenţiei Xinhua.

Xi a menţionat că Serbia a primit deja un milion de doze de vaccin de la o companie chineză şi că Ungaria a semnat un acord cu un producător chinez.

China va analiza în mod activ oportunităţi similare cu alte ţări din regiune, a adăugat preşedintele Xi.

Beijingul a investit miliarde de euro în infrastructură în sudul şi estul Europei în ultimii ani. Această politică a fost criticată, printre alţii de Uniunea Europeană, drept o tentativă de extindere a influenţei Chinei şi de divizare a Europei, aminteşte dpa.

foto: cnbc.com

img21000947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!